Standaard pagina

De rasstandaard van de Franse Bulldog anno 28 april 1995

F.C.I.groepsindeling: groep 9, Gezelschapshonden 

ALGEMEEN VOORKOMEN:

Typisch een klein formaat dogachtige. Kleine beresterke hond, kort, gedrongen in al zijn proporties. Het gezicht plat, met korte neus en staande oren. Kortharige vacht.

 Met een van nature korte staart hij moet het voorkomen hebben van een actief dier , slim, zeer gespierd met een compacte structuur en een sterk beendergestel

GEDRAG EN KARAKTER:

Gezellig, speels, sportief en opgewekt. Zeer aanhankelijk aan zijn baasje en gek op kinderen.

HOOFD:

Het hoofd moet zeer krachtig, breed en vierkant zijn; de hoofdhuid vormt plooien en symmetrische of bijna symmetrische rimpels. het hoofd van een Bulldog wordt gekenmerkt door een terug wijkende massieve neuspartij, de schedel bezit in breedte wat hij in lengte heeft verloren.

SCHEDELGEBIED:

Het hoofd moet zeer krachtig, breed en vierkant zijn; de hoofdhuid vormt plooien en symmetrische of bijna symmetrische rimpels. Breed, bijna platte schedel, het voorhoofd zeer bol. De wenkbrauwen springen naar voren en zijn gescheiden door een ontwikkelde groef tussen de ogen. De groef mag zich op het voorhoofd niet voortzetten. De achterkant van de kop is weinig ontwikkeld. De stop is sterk geaccentueerd.

HET GEZICHT;

De neus: breed, zeer kort, wipneus, goed geopende en symmetrisch geplaatste neusgaten, schuin naar achter liggend. De schuine stand van de neusgaten evenals de wipneus mogen echter altijd de normale neusademhaling niet belemmeren.

Voorsnuit: erg kort, breed, vertoont concentrisch symmetrische plooien die op de bovenlippen naar beneden lopen( lengte 1/6 deel van de totale lengte ven de kop)

Kaken: breed, vierkant, krachtig. De onderkaak beschrijft een grote boog en komt boven de bovenkaak uit . Als de bek is gesloten wordt het uitsteken van de onderkaak verminderd door de kromming van het onderkaakbeen Deze kromming is nodig om een te grote onderbeet te voorkomen.

Tanden: de ondersnijtanden staan in geen geval achter de bovensnijtanden. 
De onderste snijtandenboog is rond. De kaken mogen geen zijwaartse afwijking noch draaiing laten zien. De verschuiving van de snijtandbogen zou strikt beperkt kunnen zijn, de essentieele voorwaarde blijft dat de bovenlip en de onderlip op elkaar sluiten zodat ze de tanden geheel bedekken

Lippen: Dik een beetje slap en zwart. De bovenlip sluit aan op de onderlip in het midden en bedekt de tanden, die nooit zichtbaar mogen zijn, geheel. 
Het profiel van de bovenlip is hangend en rond. De tong mag nooit zichtbaar zijn.

Wangen: De spieren van de wangen zijn goed ontwikkeld, maar mogen niet uit steken.

Ogen: Opgewekte uitdrukking, laag geplaatst, ver genoeg geplaatst van de snuit en vooral van de oren, donker gekleurd, tamelijk groot, mooi rond, licht puilend en laten op geen enkele manier wit zien als het dier naar voren kijkt. De randen van de oogleden moeten zwart zijn.

Oren: Van gemiddelde grootte, breed aan de basis en rond aan de bovenkant. Hoog op het hoofd geplaatst, maar niet te dicht bij elkaar,rechtop gedragen. De ooropening is van voren gezien geheel zichtbaar. De huid moet zacht en fijn aanvoelen.

Hals: Kort, licht gebogen, zonder wammen.

LICHAAM (ROMP):

Boven lijn: De boven lijn gaat geleidelijk omhoog tot het niveau van de lendenen en daarna snel omlaag tot aan de staart. Deze vorm is zeer gewild in verband met de korte lendenen.

Rug: Breed en gespierd.

Lendenen: Kort en breed.

Kruis: schuinaflopend.

Borstkas: Tonvormig en diep.

Voorborst: Breed en diep.

Buik en flanken: Opgetrokken, maar niet zoals bij een windhond.

Staart: Kort, laag aan de croupe aangezet, aan de billen "geplakt", dik aan de basis, "geknoopt" of natuurlijk "gebroken" en dun aan het uiteinde. Zelfs in aktie moet hij onder een horizontale lijn blijven. Een relatief lange staart, "gebroken" en dun (niet langer dan de sprong) is toegestaan, maar niet gewenst.

Hallo!
Probeer uw eigen website te maken, net als ik! Het is makkelijk en u kunt het gratis proberen
ADVERTENTIE